Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

10 dec 2020

Grønlands Landsret

Kredsrettens dom stadfæstes - K 222/20

To mænd på hhv. 39 og 43 år var i Sermersooq Kredsret tiltalt for i forening at have haft samleje med en pige, der netop var fyldt 14 år. Den 39-årige mand blev også tiltalt for uberettiget at have videooptaget sit og den anden mands samleje med pigen, selvom pigen ikke havde givet samtykke.

Derudover blev han tiltalt for at have været i besiddelse af i alt fem utugtige fotos (kategori 1) af personer under 18 år samt at have overfaldet en medarbejder under udførelsen af hendes tjeneste eller hverv som ansat på distriktspsykiatrien ved at have udtalt over for hende, at han ville kontakte nogle han kendte og bede dem, at gøre noget ondt imod hende og hendes familie.

Kredsretten frifandt den 43-årige og idømte den 39-årige en behandlingsdom med nærmere angivne vilkår. Der blev ikke fastsat længstetid for foranstaltningen

Landsrettens resultat

Landsretten tiltrådte, at den 43-årige var blevet frifundet. Landsretten tiltrådte, at den 39-årige mand var fundet skyldig som sket og stadfæstede kredsrettens afgørelse om en behandlingsdom og pålagde den 39-årige mand at betale 20.000 kr. i tortgodtgørelse.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 10. december 2020

Sagsnummer: K 222/20

Domme med forklaringer