Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

13 jun 2022

Grønlands Landsret

Dom i sag om blufærdighedskrænkelse - K 055/20

En 67-årig mand var i Qeqqa kredsret idømt anstaltsanbringelse i 4 måneder for tilsnigelse til andet seksuelt forhold end samleje ved at have befølt en kvinde i skridtet mens hun sov. Kvinden var ankommet til mandens lejlighed kort tid før episoden.

Der var ikke andre end de to personer til stede. Hun havde ikke sovet så meget i løbet af den foregående nat, og hun havde derfor lagt sig på mandens sofa for at sove.

Manden ankede sagen til landsretten frifindelse.

Landsrettens resultat

Landsretten fandt ligesom kredsretten, at det var bevist, at manden havde befølt kvinden i skridtet. Landsretten fandt dog, at det ikke var bevidst med den sikkerhed, der må kræves for domfældelse, at befølingen havde samlejelignende karakter, og derfor blev forholdet vurderet som en grov form for blufærdighedskrænkelse. Foranstaltningen blev fastsat til 2 måneders anstaltsanbringelse, og kvinden blev tilkendt en tortgørelse på kr. 15.000.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 4. juni 2020

Sagsnummer: K 055/20

Domme med forklaringer