Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

25 jun 2021

Grønlands Landsret

Dom i sag om blufærdighedskrænkelse/beføling - K 037/20

En 54-årig mand var tiltalt for at have befølt en yngre kvinde i skridtet i forbindelse med, at han masserede hendes ben. Kredsretten frifandt tiltalte.

Landsrettens resultat

Tiltalte forklarede, at han var kommet til at berøre kvinden flere gange i skridtet i forbindelse med massage af hendes ben. Da to vidner havde forklaret, at massagen skete ved fødderne og omkring skinnebenet, og da kvinden havde forklaret, at hun måtte fjerne hans hænder fra hendes skridt, selv om hun havde bedt ham om at stoppe, fandt landsretten at der var tale om blufærdighedskrænkelse. På grund af sagens omstændigheder blev foranstaltningen fastsat til en bøde på kr. 3.000.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 2. juni 2020

Sagsnummer: K 037/20

Landsretsdom

Qeqqa Kredsretsdom

Kredsret forklaringer