Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

07 dec 2021

Grønlands Landsret

Idømt til 60 timers samfundstjeneste - K 144/21

En 26-årig mand blev idømt 60 timers samfundstjeneste for at at have slået en anden mand flere gange i hovedet samt slået ham i hovedet med en glasflaske, alt hvorved han pådrog sig skader i form af en flænge i hovedbunden samt blåt mærke i ansigtet.

Af Grønlands Landsrets dom af 7. december 2021 fremgår følgende: 

Tiltalte har erkendt, at han tildelte forurettede flere slag i ansigtet med knyttet og flad hånd. Forurettede har forklaret, at han blev slået 6 gange med knyttet hånd. Hans forklaring understøttes af vidnets forklaring om, at forurettede sad på sofaen og skærmede sig med sine arme for tiltaltes slag, og vidnets forklaring om, at tiltalte tildelte forurettede flere knytnæveslag.

Landsretten finder det derfor bevist, at tiltalte tildelte forurettede flere knytnæveslag i ansigtet.

Forurettede anmeldte udover knytnæveslagene også et slag med en flaske. Forurettede har forklaret, at han ikke så en flaske. To kvindelige vidner så et slag med en flaske, og tiltalte har nægtet, at han slog forurettede med en flaske.

På denne baggrund finder landsretten det ikke bevist, at tiltalte også slog forurettede med en flaske, hvorfor han frifindes for denne del af tiltale.

Foranstaltningen fastsættes til 60 timers samfundstjeneste som skal udføres indenfor 6 måneder og med tilsyn i et år, jf. kriminallovens § 140, jf. § 88 og § 141, stk. 1 og 2.

Landsretten har ved valget af foranstaltning lagt vægt på, at tiltalte ikke tidligere er idømt en foranstaltning og hans gode personlige forhold.

Tiltalte idømmes 60 timers samfundstjeneste, der skal udføres indenfor en længstetid på 6 måneder, og han skal undergive sig tilsyn af kriminalforsorgen i 1 år.

 

Sagsnummer: K 144/21

Domme med forklaringer