Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

27 okt 2023

Grønlands Landsret

Tiltalte blev frifiundet - K 205/23

En 45 årig mand blev ved Qaasuitsoq kredsret idømt betinget anbringelse i anstalt i 14 dage for under sin funktion som lærer i klassen, at have befølt den på tidspunktet 11-årige pige, født den 27. marts 2010, på brysterne uden på tøjet, hvilket var egnet til at krænke blufærdigheden hos pigen.

Af Grønlands Landsrets dom af 27. oktober 2023 fremgår følgende:

Grønlands Landsret stadfæstede den 5. januar 2023 kredsrettens beslutning af 11. november 2022 om, at der ikke var grundlag for at afskære bevisførelsen knyttet til de foretagne videoafhøringer af 3 vidner. Landsretten har under denne sag herefter ladet videoafhøringerne indgå som bevismiddel.

Det lægges til grund, at pigen den pågældende dag havde ondt under ribbenene og svært ved at få luft, og at hun grædende i en undervisningstime henvendte sig til tiltalte i klasselokalet for at få hjælp.

Pigen har forklaret blandt andet, at tiltalte holdt hende om livet med den ene arm og med en hånd masserede hende først på ribbenene og så på brysterne. Hun har forklaret, at det foregik, mens tiltalte underviste klassen i biologi.

Vidnet har forklaret blandt andet, at tiltalte holdt om pigen med en arm og masserede hende på brysterne med en hånd. Han har på videoafhøringen vist dette ved at bruge begge hænder til at massere brysterne.

En anden vidne har forklaret blandt andet, at tiltalte og pigen stod over for hinanden, og at tiltalte med begge hænder masserede pigen først på ribbenene og så på brysterne.     

Landsretten finder på denne baggrund, at der er uklarheder i hændelsesforløbet, og at det ikke med den til domfældelse nødvendige sikkerhed er bevist, at tiltalte i forbindelse med episoden har foretaget en berøring af en sådan seksuel karakter, der er omfattet af kriminallovens § 84, stk. 1, endsige haft forsæt til dette.

Tiltalte frifindes derfor.

 

Sagsnummer: K 205/23

Domme med forklaringer