Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

11 dec 2023

Grønlands Landsret

Betinget anstaltsanbringelse i 40 dage - K 266/23

To unge mænd blev ved Qeqqa kredsret idømt til at betale 1.500 kr. inden 14 dage, der tilfalder statskassen. De havde i forening og efter forudgående aftale, lagt en anden mand ned på jorden, hvorefter at have tildelt ikke under 20 spark imod krop og ansigt samt et knytnæveslag imod ansigtet.

Af Grønlands Landsrets dom af 11. December 2023 fremgår følgende:

To unge mænd er i kredsretten dømt for i forening at have tildelt forurettede ikke under 20 spark på kroppen og i ansigtet. Skyldsspørgsmålet er ikke anket til landsretten.

Efter karakteren og grovheden af forholdet finder landsretten ikke grundlag for alene at idømme de to mænd en bøde, som sket i kredsretten.

Landsretten finder under hensyntagen til de tiltaltes unge alder, at de ikke tidligere er foranstaltet, oplysningerne om deres personlige forhold samt skadernes trods alt begrænsede omfang, at foranstaltningen passende kan fastsættes til 40 dages betinget anstaltsanbringelse med en prøvetid på 1 år, og landsretten ændrer således kredsrettens dom.

Tiltalte idømmes betinget anstaltsanbringelse i 40 dage. Fuldbyrdelsen af foranstaltningen udsættes og bortfalder efter en prøvetid på 1 år.

Tiltalte 2 idømmes betinget anstaltsanbringelse i 40 dage. Fuldbyrdelsen af foranstaltningen udsættes og bortfalder efter en prøvetid på 1 år.

 

Sagsnummer: K 266/23

Domme med forklaringer