Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

10 feb 2023

Grønlands Landsret

Qaasuitsup Kredsrets dom stadfæstet - K 235/22

En 38 årig mand er ved Qaasuitsoq Kredsret idømt betinget anbringelse i anstalt i 30 dage for at have ført sine fingre op i vaginaen på en pige, der lå og sov og derfor var ude af stand til at modsætte sig handlingen samtidig med at tiltalte manipulerede sit erigerede lem.

Af Grønlands Landsrets dom af 10. februar 2023 fremgår følgende:

Ud fra forurettedes forklaring for kredsretten, der er gentaget for landsretten, finder landsretten ikke der foreligger det til domfældelse i en kriminalsag fornødne sikre bevis for skyld i den fulde rejste tiltale. Landsretten kan således tilslutte sig kredsrettens bevisvurdering, og da den fastsatte foranstaltning findes passende, stadfæstes kredsrettens dom i sin helhed.

Qaasuitsup Kredsrets dom af 12. april 2022 stadfæstes.

 

Sagsnummer: K 235/22

Domme med forklaringer