Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

20 mar 2023

Grønlands Landsret

Sag om voldtægt - K 085/22

En 45 årig mand blev ved Sermersooq kredsret idømt anbringelse i anstalt i 4 måneder for at have haft samleje med en kvinde, der på gerningstidspunktet på grund af søvn og beruselse befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Af Grønlands Landsrets dom af 20. marts 2023 fremgår følgende:

Efter såvel tiltaltes som kvindens forklaring kan i overensstemmelse med dna-erklæringen lægges til grund, at tiltalte havde samleje med kvinden.

Efter bevisførelsen, herunder navnlig de troværdige forklaringer afgivet af vidnerne og kvinden kan det yderligere lægges til grund, at kvinden om natten havde tilkendegivet over for tiltalte, at hun ikke ville have samleje med ham. I den forbindelse bemærkes, at tiltaltes forklaring for landsretten om, at han deltog i samlejet mellem de to kvinder må tilsidesættes. Det kan videre lægges til grund, at kvinden var faldet i søvn, da vidnet forlod stedet. Herefter og idet kvindens forklaring, der på væsentlige punkter støttes af forklaringen afgivet af vidnet, forekommer troværdig, finder landsretten det bevist, at kvinden på grund af søvn og beruselse befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig samlejet. I den forbindelse bemærkes, at kvindens forklaring om det passerede også støttes af, at hun umiddelbart efter hændelsen anmeldte forholdet til politiet.

På den baggrund tiltræder landsretten kredsrettens bevisresultat, hvorefter tiltalte findes skyldig i overtrædelse af kriminallovens § 77, stk. 1, nr. 2, som anført i tiltalen.

Herefter og idet der ikke er grundlag for at idømme nogen mildere foranstaltning end anført af kredsretten stadfæster landsretten kredsrettens dom.

Kredsrettens dom stadfæstes. 

 

Sagsnummer: K 085/22

Domme med forklaringer