Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

10 jan 2024

Grønlands Landsret

Foranstaltningen nedsat til anbringelse i anstalt i 3 måneder - K 281/23

En 18 årig ung mand blev ved Sermersooq kredsret idømt anbringelse i anstalt i 9 måneder for otte forhold af indbrud og et forsøg på indbrud.

Af Grønlands Landsrets dom af 10. januar 2023 fremgår følgende: 

Tiltalte er dømt for otte forhold af indbrud og et forsøg på indbrud. Tiltalte er ikke fundet skyldig i dommens forhold 7.

Ved udmålingen af foranstaltningen skal der tages hensyn til lovovertrædelsens grovhed og tiltaltes personlige forhold, herunder hvad der skønnes nødvendigt for at afholde ham fra yderligere lovovertrædelser.

Landsretten kan tiltræde, at det er en skærpende omstændighed, at det er tyveri begået ved indbrud, og at forholdene er begået af flere i forening. Henset til tiltaltes alder på gerningstidspunktet og til, at han ikke tidligere er idømt foranstaltning, finder landsretten, at foranstaltningen bør udmåles til en kortere anbringelse i anstalt, og efter det oplyste om hans tidligere og nuværende personlige forhold har han behov for råd og vejledning, der kan støtte ham i ikke at begå yderligere lovovertrædelse. Retten har endvidere lagt vægt på, at tiltaltes under sagen har været tilbageholdt.

Foranstaltningen fastsættes herefter i medfør af kiminallovens § 144 til anbringelse i anstalt i 3 måneder, jf. kriminallovens § 146, stk. 1, jf. § 102, der anses for udstået ved tilbageholdelsen, jf. kriminallovens § 122, stk. 1, og tilsyn af kriminalforsorgen i 2 år.

Kredsrettens dom ændres, således at foranstaltningen nedsættes til anbringelse i anstalt i 3 måneder. Tiltalte skal efterfølgende undergive sig tilsyn af kriminalforsorgen i en periode på 2 år.

 

 

Sagsnummer: K 281/23

Domme med forklaringer (kommer senere)