Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

22 jan 2024

Grønlands Landsret

Tiltalte frifundet for hæleri - K 259/23

En 24 årig mand blev ved Sermersooq kredsret idømt anbringelse i anstalt i 6 måneder blandt andet for at have solgt en geværkuffert indeholdende riffel, der stammede fra tyveri begået af en anden mand.

Af Grønlands Landsrets dom af 22. januar 2023 fremgår følgende: 

Efter bevisførelsen finder landsretten det ikke med den nødvendige sikkerhed bevist, at tiltalte er skyldig i hæleri. Det er ikke for landsretten dokumenteret, at der er tale om en riffel med tilbehør, der har en særlig høj værdi. Retten har lagt vægt på, at det åbenbart er sædvanligt, at der mellem fangere og jægere handles med brugte rifler. Tiltalte vidste ikke, at riflen var stjålet og der foreligger ikke omstændigheder i øvrigt, der gør, at han burde have indset, at riflen var stjålet.     

Landsretten er enig i kredsrettens begrundelse for, at tiltalte er fundet skyldig i overtrædelse af den grønlandske våbenlov.

Landsretten er enig i kredsrettens begrundelse for og af udmålingen af foranstaltningen, dog bortfalder tillægsbøden, da tiltalte er frifundet for hæleri.

Kredsrettens dom stadfæstes med ændring, at tiltalte frifindes for hæleri (forhold 3) og for betaling af tillægsbøde på 4.000 kr.

 

Sagsnummer: K 259/23

Domme med forklaringer (kommer senere)