Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

06 feb 2024

Grønlands Landsret

Anbringelse i anstalt i 6 måneder - K 247/23

En 36 årig kvinde blev ved Kujalleq kredsret idømt anbringelse i Anstalt for Domfældte i 1 år og 6 måneder og skal betale tort godtgørelse på 100.000,00 kr. for at have i forening med en anden mand, der er afgået ved døden, at have voldtaget en dreng, født den 30. maj 2009.

Af Grønlands Landsrets dom af 6. februar 2023 fremgår følgende: 

Ved tiltaltes erkendelse og forklaring sammenholdt med sagens øvrige oplysninger, finder landsretten tiltalte skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet.

Foranstaltningen fastsættes som nedenfor bestemt i medfør af kriminallovens § 77, stk. 2, jf. dagældende § 77, stk. 1, nr. 3, jf. § 144, jf. § 124.  

Landsretten kan tiltræde, at foranstaltningen for voldtægt som udgangspunkt er ubetinget anstaltsanbringelse.

Landsretten har ved fastsættelsen af foranstaltningen lagt vægt på tiltaltes forklaring om, at hun levede i et voldeligt forhold, hvor det var hendes daværende samlever, der tilskyndede hende til handlingen, og at hun derfor fulgte hans anvisninger af frygt for hans reaktion mod hende.  Landsretten har endvidere lagt vægt på den tid, der gået siden forholdet blev begået.

Landsretten kan ligeledes tiltræde fastsættelsen af godtgørelsen for tort.

Tiltalte idømmes anbringelse i anstalt i 6 måneder. Tiltalte skal efterfølgende undergive sig tilsyn af kriminalforsorgen i 2 år.

Tiltalte skal betale 100.000 kr. i tort godtgørelse til drengen.

 

Sagsnummer: K 247/23

Domme med forklaringer (kommer senere)