Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

28 feb 2024

Grønlands Landsret

Idømt 60 dages anstaltsanbringelse - K 099/23

En 41 årig mand blev ved Sermersooq kredsret idømt 3 måneders anbringelse i anstalten for domfældte, for at have trukket en kvinde op af stolen og trykket hende ind mod væggen, hvorefter han trak i hendes hår og fik hende ned på gulvet, hvor han slog hende ikke under 5 gange i ansigtet.

Af Grønlands Landsrets dom af 28. februar 2023 fremgår følgende: 

Tiltalte er i kredsretten dømt for den 5. juni 2020 at have trukket en kvinde op af en stol, trykket hende ind mod en væg, trukket hende i håret og fået hende ned på gulvet, hvor han gav hende ikke under 5 slag i ansigtet. Kvinden fik skader i form af hævelser og blå mærker, og hun mistede flere totter hår.

Landsretten fastsatte foranstaltningen til 60 dages anstaltsanbringelse. Landsretten har lagt vægt på, at der er tale om et voldsforhold, som hverken hører til i den mildeste eller groveste kategori. Den lange sagsbehandlingstid skyldes hovedsagelig, at det i lange perioder ikke har været muligt for politiet at komme i kontakt med tiltalte, men Landsretten har i formildende retning taget højde for, at en mindre del af den lange sagsbehandlingstid skyldes forholdene ved politiet og domstolene.

Tiltalte idømmes 60 dages anstaltsanbringelse.

 

Sagsnummer: K 099/23

Domme med forklaringer (kommer senere)