Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

15 mar. 2024

Grønlands Landsret

Anbringelse i anstalten i 14 dage - K 035/24

En 56 årig mand blev ved Sermersooq kredsret idømt anbringelse i anstalt i 20 dage for at have kysset forurettede, der på gerningstidspunktet var 13 år, med tunge, samt at have befølt forurettede, på numsen uden på tøjet, hvilket var egnet til at krænke pigens blufærdighed.

Af Grønlands Landsrets dom af 15. marts 2023 fremgår følgende:

Tiltalte er dømt for blufærdighedskrænkelse overfor sin samleveres 13-årige datter ved at have befølt hende på numsen uden på tøjet og kysset hende med tungen tre gange.

Tiltalte har tilstået forholdet, og sagen er fremmet som en tilståelsessag. Sagen er ukompliceret, og den lange sagsbehandlingstid skyldes ikke hans forhold. På den baggrund og under hensyn til blufærdighedskrænkelsens karakter sammenholdt med oplysningerne om tiltaltes personlige forhold, herunder at han ikke tidligere er foranstaltet, finder landsretten, at foranstaltningen passende kan udmåles til 14 dage, jf. kriminallovens § 84, stk. 1, jf. § 129, stk. 1, og 2.

Tortgodtgørelsen fastsættes til 8.000 kr.

Statskassen skal også betale sagens omkostninger for landsretten.

Tiltalte, idømmes anbringelse i anstalten i 14 dage. Fuldbyrdelsen af foranstaltningen udsættes og bortfalder efter udløbet af en prøvetid på 1 år.

Tiltalte skal inden 14 dage til pigen betale 8.000 kr.

 

Sagsnummer: K 035/24

Domme med forklaringer (kommer senere)