Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

16 apr 2024

Grønlands Landsret

Kredsrettens dom stadfæstes - K 058/24

En 39 årig mand blev ved Qeqqa kredsret idømt anbringelse i anstalt i 30 dage for at have tildelt en kvinde adskillige knytnæveslag i hoved og på kroppen.

Af Grønlands Landsrets dom af 16. april 2023 fremgår følgende: 

Efter vidnets faste og vedholdende forklaring anser landsretten det for bevist, at tiltalte er skyldig i vold ved at have slået kvinden flere gange i ansigtet og på kroppen med knyttet hånd, som beskrevet i den for kredsretten rejste tiltale. Landsretten har lagt vægt på navnlig, at vidnet har forklaret, at da hun vågnede, var tiltalte i gang med at slå på sin søster, og at slagene fortsatte, indtil det lykkedes vidnet at stoppe volden. Vidnet har desuden vedstået politiets gengivelse af hendes forklaring om, at hun så tiltalte slå sin søster i ansigtet på kroppen. At der har været slag i ansigtet støttes desuden af den hævelse, der fremgår af de dokumenterede billeder og af politiets observationer af kvindens ansigt på anmeldelsestidspunktet.

Kredsrettens afgørelse af skyldsspørgsmålet stadfæstes herefter med den ændring, at tiltalte anses skyldig i den for kredsretten rejste tiltale i det omfang, der er beskrevet ovenfor.

Navnlig henset til, at tiltalte har gode personlige forhold, at der er tale om simpel vold, som efter tiltalen ikke har medført fysiske skader, og at tiltalte generelt har et godt forhold til sin søster, stadfæstes kredsrettens afgørelse af foranstaltningsspørgsmålet.

Kredsrettens dom stadfæstes.

 

Sagsnummer: K 058/24

Domme med forklaringer (kommer senere)