Gå til sidens indhold

Højesteret

12 jun 2024

Højesteret

Ikke godtgørelse for forskelsbehandling

Ikke godtgørelse for forskelsbehandling til person, som ikke havde søgt om ansættelse

Sag BS-62875/2023-HJR
Dom afsagt den 12. juni 2024

A
mod
Customer Journey Denmark ApS

Customer Journey Denmark ApS indrykkede en annonce på Jobnet, hvor virksomheden søgte en mystery shopper. I annoncen blev der henvist til virksomhedens hjemmeside, hvoraf det fremgik, at man ikke kunne påtage sig jobbet som mystery shopper, hvis man var tildelt fleks-job. A, der var tilkendt fleksjob, rettede henvendelse til virksomheden, med spørgsmål om hvorfor man ikke kunne blive mystery shopper, når man var i fleksjob. Virksomheden svarede, at virksomhedens setup ikke var foreneligt med brug af fleksjobbere.

Sagen angik, om Customer Journey Denmark skulle betale en godtgørelse til A for forskelsbe-handling på grund af handicap efter forskelsbehandlingsloven.

Højesteret udtalte, at godtgørelse i medfør af forskelsbehandlingsloven for krænkelse af en persons rettigheder efter forskelsbehandlingsloven i forbindelse med ansættelse som udgangs-punkt forudsætter, at den pågældende har ansøgt om ansættelse hos arbejdsgiveren. Da det måtte lægges til grund, at A ikke havde ansøgt om ansættelse i en stilling hos Customer Jour-ney Denmark, og da der ikke var grundlag for at fravige udgangspunktet, fandt Højesteret, at A ikke skulle tilkendes en godtgørelse i medfør af forskelsbehandlingsloven.

Landsretten var nået til samme resultat.

Læs hele dommen i sag BS-62875/2023-HJR (pdf)

Læs landsrettens afgørelse i sag BS-62875/2023-HJR i Domsdatabasen

Læs byrettens afgørelse i sag BS-62875/2023-HJR i Domsdatabasen