Gå til sidens indhold

Højesteret

Højesteret

Der er offentlig adgang til de fleste hovedforhandlinger uden forudgående aftale. Derudover modtager Højesteret besøg af grupper med rundvisning og foredrag om Højesterets virke, organisation og funktion i samfundet.

Af ressourcemæssige årsager kan ikke alle anmodninger imødekommes, og nogle henvises derfor til at besøge Højesteret på Kulturnatten. Se herom nedenfor.

Der er også mulighed for at se retten i juli måned, hvor der arrangeres ugentlige gratis rundvisninger på dansk og engelsk. Der udsendes særskilt nyhed herom, når muligheden tilbydes.

For skoleklasser, der skal gøres fortrolige med det danske retssystem, vil det på grund af Højesterets særlige arbejdsform være mere udbytterigt at besøge en byret eller en landsret. 

Højesteret har åbent hus på Kulturnatten i oktober måned. Der er denne aften fra kl. 18.00 og frem til kl. 23.30 mulighed for at få en rundvisning i Højesteret med foredrag om Højesterets arbejde og funktion i samfundet. Deltagere har adgang efter først til mølle-princippet, og da der normalt er stor søgning til arrangementet, er det hensigtsmæssigt at møde op tidligt.

Henvendelse om besøg kan ske på Post@Hoejesteret.dk med emneangivelsen Besøg i Højesteret.

Højesterets adresse
Højesteret
Prins Jørgens Gård 13
1218 København K

Sidst opdateret: 30. juni 2022