Gå til sidens indhold

Retten i Holbæk

25 jan 2024

Retten i Holbæk

Fængsel i 6 år for seksuelt misbrug af lillebror

En nu 25-årig mand er dømt for et årelangt seksuelt misbrug af sin lillebror og idømt fængsel i 6 år.

Sagsnummer: 1761/2023

Sagen kort fortalt

På baggrund af en anmeldelse til politiet i januar 2023 fra en dengang 16-årig dreng blev drengen videoafhørt. Drengens storebror blev herefter anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Efter at politiets efterforskning af sagen var færdig, blev der rejst tiltale. Den nu 25-årige mand blev tiltalt for at have misbrugt sin lillebror i en periode fra august 2016 til juleaften 2022 ved at have udsat ham for anale samlejer og oralsex.

Sagen blev behandlet ved et nævningeting ved Retten i Holbæk i januar 2024.  

Den tiltalte nægtede sig skyldig.

Dommens resultat

Et enigt nævningeting fandt det bevist, at den nu 25-årige mand havde misbrugt sin lillebror seksuelt flere gange ved at udsætte ham for anale samlejer og oralsex, mens lillebroren var mellem 10 og 12 år gammel, og at det herefter skete jævnligt og systematisk i perioden efter, hvor lillebroren var mellem 12 og 15 år gammel. Nævningetinget fandt det også bevist, at disse seksuelle forhold fortsatte i perioden efter, at lillebroren var fyldt 15 år og frem til juleaftensdag 2022, men nævningetinget fandt det ikke bevist, at den 25-årige mand i denne periode var skyldig i voldtægt. Den 25-årige mand blev dømt for overtrædelse af straffelovens forbud mod samleje mv. mellem brødre for hele perioden.

Et enigt nævningeting fastsatte straffen til fængsel i 6 år.

Den tiltalte fik ved dommen indtil videre forbud mod uden politiets tilladelse at lade børn under 18 år tage ophold i sin bolig eller selv tage ophold hos personer, hos hvem der opholder sig børn under 18 år (boligforbud), og at modtage besøg af børn under 18 år, der ikke er ledsaget af en voksen (besøgsforbud).

Den tiltalte blev også dømt til at betale 200.000 kr. i godtgørelse for tort til sin lillebror.

Den tiltalte ankede dommen til frifindelse. Han blev varetægtsfængslet efter dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Holbæk den 25. januar 2024