Gå til sidens indhold

Her kan du læse mere om rettighedsstyring via FBRS

En virksomhed eller myndighed, som er part i en civil retssag, får adgang til sagen på domstolenes sagsportal på web-adressen www.minretssag.dk. Virksomheder, myndigheder og andre med CVR-nummer har mulighed for at opsætte, hvilke medarbejdere der må få adgang til hver enkelt sag (brugerrettigheder).

Nye sager vil som udgangspunkt kunne ses af alle medarbejdere fra virksomheden/advokatfirmaet, indtil virksomhedens administrator har tilknyttet rettighedsgrupper på sagen, (den åbne model).

Man kan som virksomhed i stedet tilvælge en lukket model, hvorefter adgangen til nye sager uden rettighedsgrupper begrænses til brugere med administratorrettigheder, (”Fuld adgang”, ”Betaling”, ”Upload”). Vælger man den lukkede model, vil man skulle tildele sagen rettighedsgrupper, for at medarbejderne kan se sagen.

Virksomhedens brugere med administratorrettighed, ”Fuld adgang”, kan foretage valget af lukket model på minretssag.dk på knappen "Rettighedsmodel", der findes på oversigten over sager samt tildele en medarbejder generelle grupper/roller. Generelle gruppe/roller virker på tværs af rettighedsgrupper.

Rettighedsstyringen på minretssag.dk er den 15. september kl. 13.30 overgået fra Nets Rettighedsstyring til den fælles brugerrettighedsstyringskomponent (FBRS)

Løsningen kan tilgås ved at logge på erhvervsadministrationen på MitID Erhverv.

Se hvordan du opsætter rettigheder via FBRS (pdf)

 

Før 15. september 2023 kl. 13.30
Eksterne brugere overgår til MitID Erhverv og kan dermed benytte dette til login på Minretssag.dk.

Da implementering af FBRS på Minretssag.dk ikke er sket, understøttes rettigheder kun af Nets Rettighedsstyring.

 

Efter den 15. september 2023 kl. 13.30

Da implementering af FBRS er sket, har de eksterne brugerne mulighed for at tilføje rettigheder til minretssag.dk gennem Erhvervsadministrationen, hvor kategorien "Danmarks Domstole" med 123 rettigheder vil optræde.

Fra denne dato er det muligt for brugerne både at anvende FBRS og Nets Rettighedsstyring til at tildele deres medarbejdere rettigheder, indtil Nets Rettighedsstyring ophører den 31. oktober 2023. Der gøres opmærksom på, at alle brugere skal opsættes på ny i FBRS, da rettighederne fra Nets Rettighedsstyring ikke overføres automatisk.

Hvis en medarbejder har rettigheder i FBRS, vil disse blive anvendt, og eventuelle rettigheder i Nets Rettighedsstyring vil ikke blive anvendt.

 

Sidst opdateret: 11. juli 2024