Gå til sidens indhold

Her på siden kan du se en liste over fejl og mangler samt opmærksomhedspunkter vedrørende minskiftesag.dk. Listerne opdateres løbende.

Rettelser

Log over rettelser 2023

Rettelser den 26/1-2023

Danskere med NemID, som er bosiddende i udlandet, kan ikke søge boer frem eller oprettes som kontaktpersoner på dødsboet
Det er nu muligt for brugere der har udenlandsk adresse at fremsøge boer, samt at blive oprettet som kontaktperson.

Rettelser den 12/1-2023

Får “Fejl - Prøv igen senere (Request failed with status code 401)” / Udfordringer med at anmelde krav
Der er blevet opdateret i fejlbeskederne, således at de er mere retvisende i forhold til hvad man skal gøre.

Log over rettelser 2022

Rettelser den 22/12-2022

Skifteportalen snurrer i et evighedsloop
Dette er oplevet i forbindelse med, at Skifteportalen har være utilgængelig. Det skulle derfor ikke være et problem under normal drift.

PDF’er afvises
Dette er nu rettet så PENEO og VISMA-formater nu ikke længere afvises. Filnavnet kan godt indeholde ÆØÅ. Dog er der stadig nogle specialtegn, der ikke er tilladte og derfor vil fejle.

Nogle forkortelser i bemærkningsfeltet kan hindre indberetninger
Flere forkortelser er nu godkendt og vil ikke fejle længere. Dog er der stadig nogle forkortelser, der fejler.

Rettelser den 7/11-2022

Der har været udfordringer ved at fremsøge enkelte dødsboer til trods for, at man kender navn og adresse. I disse tilfælde kan man enten benytte sig af CPR-nummer eller henvende sig til skifteretten. Fejlen er rettet.

Det har ikke været muligt at scrolle, hvis der er flere mulige adresser at vælge imellem, når man søger på disse. Fejlen er rettet.

Navn og adresse på kontaktperson vil ikke deles til kreditorer, hvis kontaktpersonen er navn- og adressebeskyttet og vice versa. Fejlen er rettet.

Under vigtige datoer opdateres proklamafristen ikke på Skifteportalen efter boets udlevering. Fejlen er rettet.

Rettelser den 12/10-2022


En fejl har betydet, dødsboer, hvor CPR-oplysninger i dødsboet ikke har været tilknyttet en adresse, ikke har kunne fremsøges i Skifteportalen. Fejlen er rettet


Skifteportalen har ikke registreret mellemnavne, hvilket har forårsaget problemer ved søgning på afdødes navn i kombination med afdødes adresse. Fejlen er rettet.


FAQ/Ofte stillede spørgsmål virker ikke fra forsiden. Fejlen er rettet.


En fejl har betydet, at personer med navne og adressebeskyttelse ikke kan logge på Skifteportalen. Fejlen er rettet.


Knappen ’Tilbage til domstol.dk’ virker ikke. Fejlen er rettet.


Grundet en identificeret fejl i indlæsningen fra CPR, blev flere dødsboer ikke indlæst i Skifteportalen natten til d. 11. oktober og natten til d. 12. oktober. Fejlen er rettet.

Fejl og mangler

Log over kendte fejl (senest opdateret den 20/09-2023)

Hvis afdøde har navne- og adressebeskyttelse, vil Skifteportalen sende breve ud, hvor afdødes navn og adresse ikke fremgår
I tilfælde af at afdøde har navne- og adressebeskyttelse, opfordrer vi til, at kravanmelder anfører sit eget interne referencenummer i forbindelse med, at kravet anmeldes på Skifteportalen. I tilfælde af, at du som kravanmelder modtager et brev i et bo, hvor afdøde har navne- og adressebeskyttelse, vil referencenummeret hjælpe dig med at finde ud af, hvilket bo brevet hører til. 

Nogle forkortelser i bemærkningsfeltet kan hindre indberetninger
Der er nogle forkortelser, specialtegn og ord, som resultere i fejl, hvis du bruger dem i bemærkningsfeltet. 

Fødselsdato på afdøde kan vises forskelligt afhængig af hvilken tidszone man er i.

Manglende opdatering af proklamafrist ved berigtigelse
Skifteportalen kan lige nu ikke håndtere berigtigelser af proklama. Det betyder at den gamle frist er registreret i systemet. Hvis der opleves problemer med et krav som er inden for den berigtigede proklamafrist bedes man kontakte den aktuelle skifteret.

Fejl og mangler ved API

Log over kendte fejl og mangler ved API

Her på siden kan du se en liste over rettelser, fejl og mangler vedrørende Skifteportalens testmiljø. Listen opdateres løbende.

Forkert certifikat:

Mange oplever fejl, fordi de anvender et produktions OCES3 certifikat og ikke et test OCES3 certifikat. Der skal anvendes et registreret test OCES3 certifikat for at komme på vores API testmiljø. Det er Digitaliseringsstyrelsen, som udsteder certifikater.

Certifikat udløbet:

Tjek, at certifikatet ikke er udløbet.

Tilgår forkert miljø:

Mange oplever fejl, fordi de forsøger at tilgå produktionsmiljøet i stedet for testmiljøet. Link til testmiljøet kan findes i Integrationsvejledningen under kap. 4.1 Trin1: Token request.

Sidst opdateret: 20. september 2023