Gå til sidens indhold

Tinglysningsretten

07 feb 2002

Tinglysningsretten

Oprettelse af bygningsblad

Dom afsagt: 7. februar 2002

V.L.K af 7. februar 2002 V.L. B-3072-02.

Tinglysningsdommeren i Gråsten afviste oprettelse af bygningsblad og tinglysning af skøde.

I denne kæresag lagde Landsretten til grund, at Forsvaret i 1968 overdrog bygningerne i lejren, der hovedsagligt er opført under 2. verdens krig, til Civilforsvarsstyrelsen, og at bygningerne – herunder den i nærværende sag omhandlede bygning beliggende uden for lejr-området – i 1984 blev overdraget til en selvejende institution.

Det findes herved sandsynliggjort, at den selvejende Institution var ejer af bygningen ved overdragelsen til en efterskole ifølge det betingede skøde.

Det fremgår af Tingbogen, at grunden, hvorpå bygningen ligger, er udstykket ved jordfordelingskendelse Bov Kommune efter at have været ejet af "Den Danske Stat, Skovstyrelsen".

Der foreligger ingen oplysninger om, at bygningen efter opførelsen har tilhørt ejeren af den grund, hvorpå den er opført.

Under disse omstændigheder finder Landsretten, at der er tale om en bygning på fremmed grund, og at der efter anmodning kan oprettes ejendomsblad for bygningen i medfør af tinglysningslovens § 19.

Landsretten hjemviste herefter sagen til fortsat tinglysningsmæssig behandling, herunder til eventuel fremskaffelse af yderligere materiale til sikring af bygningens identifikation.