Gå til sidens indhold

Tinglysningsretten

27 apr 2020

Tinglysningsretten

Udlejer skal tiltræde lejekontrakt

V.L.K. af 22. september 2011 V.L. B.-1660-11 (8206.2011.89).

Tinglysningsretten havde afvist at tinglyse en lejekontrakt, da der ikke var underskrevet af den forpligtede ejer/udlejer - hverken med personlig digital signatur eller ved fuldmagt.

Landsretten udtalte, at det efter indholdet i tinglysningslovens § 7 stk. 2, og stk. 3, og tinglysningslovens § 49b må lægges til grund, at en lejekontrakt – i hvert fald i de situationer, hvor den er oprettet eller ændret efter indførelsen af den digitale tinglysning – kun kan tinglyses, hvis lejekontrakten er anmeldt som et digitalt dokument forsynet med digital signatur fra udlejer eller underskrevet digitalt ifølge fuldmagt fra udlejer.

Landsretten tiltrådte derfor, at lejekontrakten var blevet afvist.