Gå til sidens indhold

Tinglysningsretten

Tinglysningsretten

Med anmelderordningen kan særligt autoriserede anmeldere anmelde dokumenter til tinglysning på vegne af en kunde ved at bruge eget MitID Erhverv og uden at indsende fuldmagt.

Når man bruger anmelderordningen, hæfter den autoriserede anmelder for et eventuelt krav, der kunne opstå på grund af fejl begået af den autoriserede anmelder. Derfor skal man for at blive godkendt som autoriseret anmelder stille sikkerhed, fx i form af en forsikring.

Når en autoriseret anmelder tinglyser et nyt dokument, sender tinglysningssystemet et brev til ejeren. I forbindelse med tinglysningen opkræves der 20 kr. i gebyr for dette.

Anmelderordningen kan alene anvendes til anmeldelse af pant.

Hvis du ønsker at blive oprettet som ny autoriseret anmelder, kan du benytte kontaktformularen. I feltet "Sagstype" vælges "Brugeradministration".
Hent vores kontaktformular.

Der skal tilknyttes en tinglysningsadministrator til anmelderordningen. Tinglysningsadministratoren vedligeholder, hvilke medarbejdere der kan tinglyse under ordningen, samt hvilke dokumenttyper der skal være gældende for den enkelte medarbejder. Tinglysningsadministratoren kan ikke selv anmelde.

Vejledning Sidst opdateret
Administration af medarbejdercertifikater pdf

3. oktober 2023

Sidst opdateret: 24. januar 2024