Gå til sidens indhold

Tinglysningsretten

Tinglysningsretten

Brugerformularer er faste skabeloner til anmeldelse af specifikke dokumenttyper.

Du kan selv vælge, hvilke felter der skal være fast udfyldte med samme indhold, og hvilke der skal udfyldes på ny hver gang - fx debitor og beløb. Nogle felter skal dog altid udfyldes.

Brugerformularer kan være med til at gøre processen for anmeldelse mere effektiv. Du kan sagtens have flere forskellige brugerformularer.

Brugerformularer oprettes på tinglysning.dk ved at udfylde en anmeldelse som normalt. Sidst i anmeldelsen kan du så vælge at få godkendt anmeldelsen som brugerformular.

Du kan vælge, om brugerformularen skal være privat eller offentlig. Hvis du vælger, at den skal være offentlig, skal du være opmærksom på, at alle kan se og bruge den.

Brugerformularer bør kun oprettes, hvis der er behov for tinglysning af mange dokumenter med samme indhold.

I vejledningen fremgår det, hvordan du opretter en brugerformular, samt hvordan du finder, anvender og redigerer en godkendt brugerformular. 

Det er pt. ikke muligt at oprette nye brugerformularer på fx dokumenttypen Skadesløsbrev Virksomhedspant.

Vejledning Sidst opdateret
Brugerformular pdf

13. oktober 2022

Spørgsmål & svar

Hvorfor er der mulighed for bl.a. at tilføje ”Andel af ejendom der erhverves” og for at udfylde ”Landsejerlav, Matrikelnummer og Ejendomstype” i trinnet ”Andre roller”?

Mulighederne er til brug ved "Opret brugerformular" i sidste trin "Underskriftsmetode". Der er ikke særskilte billeder til at udfylde påtaleberettiget som et matr.nr. ved oprettelse af brugerformularer. Derfor skal det gøres i trinnet "Andre roller". Mulighederne skal kun udfyldes i anmeldelsen, hvis man samtidig opretter en brugerformular. Trinnet "Andre roller" er generelt ens på alle dokumenttyper.

Sidst opdateret: 20. oktober 2023