Gå til sidens indhold

19 jan 2023

Danmarks Domstole

Revideret strategi for Danmarks Domstole 2023-2027

Danmarks Domstole værner om demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Det skal strategien fortsat understøtte. I den reviderede strategi fastholdes domstolenes værdier og mål, mens Danmarks Domstoles mission og vision er nyformulerede.

Strategien kommer i en tid, hvor presset på domstolene er vokset med flere og mere komplekse sager, uden at ressourcerne er fulgt med. Derfor er det en klar prioritet at nedbringe antallet af verserende sager i strategiperioden og sikre ordentlige rammevilkår, der gør det muligt.

”Strategien er organisationens pejlemærker for arbejdet de kommende år. Vores mission og vision som den uafhængige statsmagt og garant for retssikkerhed, retsstat og lighed for loven er jo ikke noget nyt i det daglige arbejde, men det står nu meget klart i strategien”, siger Domstolsstyrelsens direktør Kristian Hertz.

Du kan finde Danmarks Domstoles strategi for 2023-2027 HER