Gå til sidens indhold

Retten på Frederiksberg

10 feb 2021

Retten på Frederiksberg

6 års fængsel og udvisning for vold, voldtægt og indespærring af hustru

En 54-årig pakistansk mand er i dag ved Retten på Frederiksberg idømt fængsel i 6 år og udvisning for bestandig for at have udøvet vold mod sin hustru og tre børn samt for at have holdt hustruen indespærret i parrets lejlighed i Valby,

En 54-årig pakistansk mand er i dag ved Retten på Frederiksberg idømt fængsel i 6 år og udvisning for bestandig for at have udøvet vold mod sin hustru og tre børn samt for at have holdt hustruen indespærret i parrets lejlighed i Valby, siden hun i foråret 2018 kom til Danmark fra Pakistan efter familiesammenføring. Han blev også dømt for at have udsat hende for flere voldtægter i de sidste to måneder af indespærringen.

Hustruen foretog i marts 2020 et alarmopkald til politiet og bad om hjælp, hvorefter politiet kom til stede og sparkede døren til lejligheden op. Hustruen kunne ikke selv åbne døren, da der sad en sikkerhedskæde indvendig på døren, der var låst fast med en hængelås, som hun ikke havde nøgle til.

Retten mente, at uanset at der måtte have været en teoretisk mulighed for hustruen for at slippe bort, måtte det for en almindelig betragtning anses for praktisk ugørligt. Hustruen havde ikke noget netværk i Danmark i form af familie og venner, hun talte ikke dansk og havde ikke adgang til sine personlige papirer eller økonomiske midler samtidig med, at hun havde ansvaret for tre små børn og i hele perioden var blevet udsat for vold af den 54-årige.

Udover straffen på 6 års fængsel samt udvisning for bestandig blev den 54-årige dømt til at betale en erstatning til hustruen på 300.000 kr.

Den 54-årige ankede dommen til frifindelse.

Han har været varetægtsfængslet siden den 5. maj 2020 og blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Sagen blev behandlet af en domsmandsret med to domsmænd og en juridisk dommer. Sagen var rejst som en nævningesag, men den 54-årige havde fravalgt behandling med nævninger.

Sagen har j.nr. 8982/2020. Yderligere oplysninger kan får hos pressekontaktdommer, retspræsident Christian Lundblad på mobil nr. 22 65 91 03 eller chl@domstol.dk.