Gå til sidens indhold

Retten på Frederiksberg

12 mar 2021

Retten på Frederiksberg

Dom for besiddelse af våben og narkotika

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en sag, hvor to 25-årige mænd er fundet skyldige i besiddelse af en pistol med tilhørende ammunition samt narkotika med henblik på videreoverdragelse. Den ene tiltalte blev idømt fængsel i 8 år, og den anden tiltalte blev idømt fængsel i 5 år

Den ene 25-årige blev fundet skyldig i blandt andet at have været i besiddelse af ca. 1 kilo kokain og ca. 200 gram MDMA med henblik på videreoverdragelse og i at have solgt yderligere 500 gram kokain for godt 200.000 kr. Han blev endvidere fundet skyldig i at have besiddet en pistol med tilhørende ammunition. Denne tiltalte blev frifundet for 2 yderligere forhold vedrørende besiddelse af henholdsvis en fuldautomatisk riffel og en pistol, som han havde fotos/video af på sin mobiltelefon, da det ikke var bevist, at der var tale om skarpe våben.

Den anden tiltalte blev fundet skyldig i i forening med den medtiltalte at have besiddet ca. 500 gram kokain og ca. 200 gram MDMA med henblik på videreoverdragelse. Denne tiltalte blev ligeledes fundet skyldig i at have besiddet pistolen med ammunition i forening med den medtiltalte.

Sagen blev behandlet af et nævningeting.

De dømte udbad sig betænkningstid.

De dømte blev fortsat varetægtsfængslet under en eventuel anke eller indtil straffuldbyrdelse kan iværksættes.

Sagen har journalnummer SS-7576/2020.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer Christian Lundblad, tlf.nr. 99 68 51 11 eller mail chl@domstol.dk . Anmodning om aktindsigt sendes til akt.frb@domstol.dk.