Gå til sidens indhold

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg

Herunder finder du videovejledning til bobehandling ved skifteretten.

I videoen finder du vejledning til, hvordan man behandler et privat skifte.

I videoen får du et overblik over, hvordan et typisk privat skifte foregår.

I videoen vil du få en introduktion til, hvordan et telefonmøde med skifteretten typisk forløber.

I videoen får du et indblik i, hvordan du udfylder en anmodning om privat skifte og hvilken rolle anmodningen spiller i bobehandlingen.

I videoen bliver du introduceret til erklæring om solvens og hvorfor det er nødvendigt, at underskrive en sådan erklæring i et privat skifte. 

I videoen får du en introduktion til skiftefuldmagten. Skiftefuldmagten er et værktøj til at forenkle sagens behandling, men arvinger er ikke forpligtet til at give en sådan til kontaktpersonen, såfremt de ikke ønsker det.

I videoen vil du blive introduceret til perioden, der hedder proklama. En proklama-periode varer 8 uger og er de sidste uger eventuelle kreditorer har, til at anmelde deres krav i et dødsbo. 

I videoen bliver du introduceret til skifteretsattesten, der er det vigtigste dokument i en bobehandling. Skifteretsattesten er den der giver dig mulighed for, at behandle boet.

I videoen bliver du introduceret til det private skiftes første regnskab, der kaldes en åbningsstatus. En åbningsstatus opgøres altid pr. dødsdagen.

I videoen bliver du introduceret til det private skiftes sidste regnskab, der kaldes en boopgørelse. Det er på baggrund af boopgørelse, at boafgiften beregnes.

I denne video vil du blive introduceret til de konsekvenser det vil have, såfremt du ikke overholder de frister, du får oplyst af skifteretten – også kaldet udeblivelsesvirkning.

Sidst opdateret: 18. december 2023