Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

09 feb 2024

Grønlands Landsret

Tiltalte skal betale en bøde på 5.400 kr. - K 290/23

En 38 årig mand og en 26 årig kvinde blev ved Qeqqa kredsret idømt Anbringelse i anstalt i 30 dage for manden og 20 dage for kvinden. Efter forudgående aftale med hinanden, at have besiddet 50,37 gram hash fordelt på 2 klumper samt 4,29 gram hash fordelt på 4 klumper med henblik på videresalg.

Af Grønlands Landsrets dom af 9. februar 2023 fremgår følgende: 

Kvinden har erkendt besiddelsen af 50,37 gram hash og forklaret, at hun havde købt det for 20.000 kr., som hun havde i opsparede midler. Hashen ville hun give til tiltalte i julegave.

Tiltalte har erkendt besiddelsen af 4,29 gram hash.

Efter bevisførelsen må det lægges til grund, at kvinden i sin taske medbragte 50,37 gram hash, da hun forlod lejligheden sammen med tiltalte. Under politiets ransagning af lejligheden forsøgt hun at bringe hashen ud af deres daværende lejlighed. Det må endvidere lægges til grund, at politiet i lejlighed fandt 4,29 gram hash i et kinder æg. Det må endelig lægges til grund, at politiet under ransagningen af lejligheden fandt en digitalvægt og foldekniv med rester af hash. Dette sammenholdt med indholdet af den anmeldelse, som tiltaltes søster indgav til politiet i en SMS, og det forhold, at der var etableret videoovervågning ved indgangsdøren, gør, at landsretten finder det bevist, at de tiltalte i forening, har besiddet de 54,66 gram hash med henblik på videresalg.

Landsretten tilsidesætter kvindens forklaring om, at hun købte hashen for penge hun havde sparet op. Den forklaring er utroværdig, da hun ikke i de tre foregående år ikke havde indtægter eller opsparing af betydning.

Landsretten finder herefter de tiltalte skyldige i overensstemmelse med anklageskriftet.

Retten kan tiltræde kredsrettens udmåling af foranstaltningen for de tiltalte, dog skal tiltalte betale en bøde på 5.400 kr.

Den nedlagte konfiskationspåstand tages til følge som nedenfor bestemt.

De tiltalte skal betale de sagsomkostninger, der vedrører dem hver især, jf. retsplejelovens § 480, stk. 2.

Kredsrettens dom stadfæstes med den ændring, at tiltalte skal betale en bøde på 5.400 kr., og at der hos de tiltalte konfiskeres 54,66 gram hash, en digitalvægt, en foldekniv samt en kasse med cones.

 

Sagsnummer: K 290/23

Domme med forklaringer (kommer senere)