Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

20 mar. 2024

Grønlands Landsret

Dømt for seksuel udnyttelse - K 016/24

En 60 årig mand blev ved Qaasuitsoq kredsret idømt 4 måneders anbringelse i Anstalten for Domfældte. Han havde som ansat som støtteperson for kvinden på bokollektivet "Kimmernaq", at have haft samleje med kvinden ikke under 3 gange i soveværelset.

Af Grønlands Landsrets dom af 20. marts 2023 fremgår følgende:

Tiltalte er dømt for seksuel udnyttelse og dermed en overtrædelse af kriminallovens § 78, stk. 3, nr. 3, ved tre gange i 2020 at have haft samleje med en beboer på et bokollektiv for handicappede og psykisk syge personer, hvor han var ansat som støtteperson. Den forurettede er i sagen beskrevet som paranoid skizofren, ængstelig og plaget af hørehallucinationer.

Under hensyn til sagsbehandlingstiden, og da anklagemyndigheden har påstået stadfæstelse af kredsrettens afgørelse, finder landsretten til trods for forholdenes karakter og antal ikke grundlag for at hæve den idømte foranstaltning, hvorfor kredsrettens afgørelse stadfæstes. Der er herefter og under hensyn til forholdenes karakter ikke grundlag for at gøre foranstaltningen betinget eller for at fastsætte bestemmelse om udførsel af samfundstjeneste.

Kredsrettens dom stadfæstes.

 

Sagsnummer: K 016/24

Domme med forklaringer (kommer senere)