Gå til sidens indhold

Retten i Herning

12 okt 2022

Retten i Herning

Sag om blufærdighedskrænkelse

53-årig mand fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse af kvinde i Herning

Sagsnummer: SS 99-4736/2021

Den 53-årige mand var tiltalt for i 2019 i Herning at have blottet sig foran en kvinde, idet han tog sit lem frem og onanerede i overværelse af kvinden, hvilket var egnet til at krænke hendes blufærdighed.

Den tiltalte mand mødte ikke i retten, selvom han havde fået tilladelse til at deltage via video. Tiltaltes forsvarer havde fået skriftlig fuldmagt til at give møde for tiltalte, og forklarede på vegne af tiltalte, at tiltalte ikke havde blottet sig eller onaneret foran kvinden, som var hans genbo.

Kvinden forklarede for retten, at hun to gange havde oplevet, at en mand blottede sig foran hende. Den første gang gik hun og fræsede i sin have, da manden pludselig stod bag et træ i haven med bukserne trukket ned og onanerede. Manden kiggede lige op som for at se, om hun så det. Hun talte efterfølgende med sine naboer, som have oplevet noget lignende. 1-2 uger efter den første episode stod manden igen pludselig i hendes have og onanerede.

Retten fandt det på baggrund af den troværdige forklaring fra kvinden bevist, at den samme mand to gange havde blottet sig foran hende. På baggrund af vidnernes forklaring om denne mand samt det forhold, at tiltalte ikke selv ville deltage i retsmødet via video, så kvinden fik lejlighed til at se ham, fandt retten det bevist, at det var den 53-årige tiltalte mand, som havde blottet sig for kvinden. Den 53-årige mand blev herefter fundet skyldig. Han blev idømt 10 dagbøder på hver 750 kr.