Gå til sidens indhold

Retten i Herning

23 nov 2022

Retten i Herning

31-årig mand frifundet for tyveri af hund

Dom afsagt: 9. august 2022

31-årig mand frifundet for tyveri af hund fra en adresse i Herning i november 2019

Sagsnummer: SS 99-4125/2021

Den 31-årige mand var tiltalt for i november 2019 at have stjålet en Rottweiler fra en adresse i Herning.

Den 31-årige mand forklarede for retten, at han på det pågældende tidspunkt boede til leje i huset på adressen i Herning sammen sin kæreste. Han havde hunden boende hos sig, og han havde købt hunden af en hundekennel. Det var blevet aftalt, at han skulle betalt 4.000 kr. i første omgang og 4000 kr. på et senere tidspunkt. Hans udlejer blandede sig og betalte halvdelen af hunden, men de havde ikke en aftale herom. Han stod selv som ejer af hunden. Han tog hunden med, da han flyttede fra lejemålet. Udlejeren låste sig ind i lejemålet uden at have fået lov og tog papirerne vedrørende hunden. Politiet kom på et tidspunkt og hentede hunden, men hunden ville ikke med politiet. Han betalte de første 4.000 kr., mens hans udlejer betalt de sidste 4.000 kr. Det var meningen, at han skulle betale udlejeren de 4.000 kr. i forbindelse med, at han betalte sin husleje.

Tiltaltes tidligere kæreste forklarede for retten, at de købte hunden af en kennel. De havde ikke aftalt med udlejer, at han skulle betale 4.000 kr. til sælgeren af hunden. I starten betalte deres udlejer for maden til hunden, men det har de betalt tilbage. De undrede sig over, hvorfor udlejeren blandede sig i deres betalinger. De havde hunden boede, og det var deres opfattelse, at det var deres hund. Da de fraflyttede ejendommen, tog de hunden med. Nogle måneder senere kom politiet og fjernede hunden. De forstod ikke hvorfor, og de fik ikke nogen forklaring.

Udlejeren forklarede for retten, at tiltalte og hans kæreste havde en hund, som de selv havde fundet. De havde ikke alle pengene til betaling for hunden, og det blev derfor ham, som betalte beløbet. Han havde stået som ejer af hunden, og han blev registreret som ejer, da han betalte beløbet. Tiltalte og hans daværende kæreste havde ikke betalt nogle penge til ham for hunden. Tiltalte og hans daværende kæreste var med, da han overførte beløbet til hundekennelen. De snakkede om, hvem der skulle være registreret som ejer, og de aftalte, at det skulle han. Hunden boede hos tiltalte og hans daværende kæreste, og de tog den med, da de flyttede. Det var meningen, at de skulle betale beløbet for hunden til ham, og at de så skulle beholde hunden. De betalte aldrig, og derfor blev hunden ikke omregistreret til dem. Efter de var flyttet, meldte han hunden stjålet, da han ikke kunne komme i kontakt med dem. Han lod dem passe hunden, men havde ikke sagt noget om, at de måtte flytte med hunden.

Retten fandt ikke, at det efter bevisførelsen samt de i sagen fremkomne oplysninger var tilstrækkeligt sikkert godtgjort, hvem der var den retmæssige ejer af hunden, da tiltalte flyttede fra lejemålet og tog hunden med. Der var derfor ikke grundlag for at finde tiltalte skyldig i tyveri som anført i anklageskriftet, og han blev herefter frifundet.