Gå til sidens indhold

Retten i Herning

01 dec 2022

Retten i Herning

40-årig kvinde fundet skyldig i vold mod chauffør

Dom afsagt: 31. august 2022

40-årig kvinde er den 31. august 2022 fundet skyldig i vold mod en taxachauffør i Aulum

Sagsnummer: SS 99-410/2022

Den 40-årige kvinde var tiltalt for i december 2021 i Aulum, som passager i en taxa, at have slået taxachaufføren én gang i ansigtet med flad hånd.

Den 40-årige kvinde erkendte sig skyldig og forklarede for retten, at hun og en veninde skulle hjem med en taxa efter at have fået øl og pizza hos nogle venner. Der kom en stor taxa, og hun var træt og frustreret, da hun troede, at de skulle betale for en stor taxa, selvom de kun var to personer. Det var dog en misforståelse. Hun kom i frustration til at give taxachaufføren et dask med flad hånd.

Tiltalte blev på baggrund af sin erkendelse og videomateriale fundet skyldig og idømt 30 dages fængsel. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på karakteren af volden, og at volden var begået mod en taxachauffør. Retten fandt ikke grundlag for at gøre fængselsstraffen betinget, selvom tiltalte ikke tidligere var straffet og havde gode personlige forhold.

Tiltalte tog betænkningstid med hensyn til anke.