Gå til sidens indhold

Retten i Herning

08 apr 2022

Retten i Herning

To mænd fundet skyldig i flere indbrudstyverier

To mænd på henholdsvis 29 år og 31 år fundet skyldig i flere forhold af indbrudstyveri i private hjem i perioden fra 10. september 2021 til 1. oktober 2021.

Sagsnummer: SS 99-10/2022

De to mænd var tiltalt for i forening at have begået 8 forhold af indbrudstyveri, og den ene af de tiltalte var tillige tiltalt for at have begået yderligere 4 forhold af indbrudstyveri alene. Forholdene blev begået i Arnborg, Nørre-Snede, Ulkær, Brædstrup, Kokborg, Ikast, Bording, og Kragelund, og der blev stjålet indbo, kontanter, smykker, elektronik, bilnøgler, pas, værktøj mv. for flere 100.000 kroner.

De to mænd erkendte indbruddene og blev på denne baggrund fundet skyldig. Den ene tiltalte blev tillige fundet skyldig i flere forhold af narkokørsel under påvirkning af THC og besiddelse af hash og skunk delvist med henblik på videreoverdragelse.

De to mænd blev idømt henholdsvis 10 måneders fængsel og 1 års fængsel. Den ene tiltalte blev tillige frakendt førerretten ubetinget i 3 år. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på antallet af indbrud, indbruddenes karakter og de tiltaltes forstraffe.

De tiltalte modtog dommen.

De tiltalte var under sagen varetægtsfængslet. Retten besluttede, at varetægtsfængslingen skulle fortsætte indtil straffuldbyrdelsen, kunne iværksættes. Retten lagde vægt på, at der grundet de tiltaltes tidligere straffe for ligeartet kriminalitet var risiko for recidiv for begge de tiltalte.