Gå til sidens indhold

Retten i Herning

06 jul 2022

Retten i Herning

9 års fængsel for blandt andet to forsøg på manddrab begået i Herning

35-årig mand fra Herning er fundet skyldig i blandt andet to forsøg på manddrab i miljøet omkring Markedspladsen i Herning.

Sagsnummer: SS 99-1027/2022.

Tiltalte er ved et nævningeting efter stemmeflertal ved kendelse af 6. juli 2022 fundet skyldig i forsøg på manddrab ved tidligt om morgenen den 20. juli 2021 at have taget et kraftigt halsgreb på forurettede 1, der lå og sov i sit telt på Markedspladsen. Forurettede 1 besvimede ved halsgrebet og fik punktformede blødninger i begge øjnes bindehinder. Speciallæge i retsmedicin forklarede i retten, at forurettede havde været i livsfare under halsgrebet.

Tiltalte blev tillige ved enstemmighed fundet skyldig i endnu et forsøg på manddrab på Markedspladsen ved to dage efter den 22. juli 2022 at have snittet forurettede 2 med en kniv i ansigtet. Efter noget tumult på pladsen havde tiltalte forladt Markedspladsen men var vendt tilbage med en kniv. Forurettede 2 blev herefter påført en lang og dyb læsion i venstre side af ansigtet, idet ansigtspulsåren, tyggemusklen og ørespytkirtlen blev overskåret. Forurettede modtog hurtigt førstehjælp af tilstedeværende på Markedspladsen og blev kørt til sygehuset af en taxa, hvor han modtog lægehjælp. Speciallæge i retsmedicin forklarede i retten, at den hurtige og kompetente hjælp reddede forurettedes liv.

Tiltalte blev desuden fundet skyldig i trusler overfor en medarbejder i Fakta og frifundet i et mindre voldsforhold og for at havde fremsat trusler under sin varetægtsfængsling mod vagtpersonale.

Straffen blev enstemmigt fastsat til 9 års fængsel, og de forurettede 1 og 2 fik tildelt godtgørelsesbeløb på henholdsvis 15.000 og 20.000 kr.