Gå til sidens indhold

Retten i Herning

20 jul 2022

Retten i Herning

24-årig mand fundet skyldig i fornærmelig tiltale

24-årig mand fra Skibby fundet skyldig i fornærmelig tiltale overfor politibetjente i Herning i december 2021

Sagsnummer: SS 99-1775/2022.

Den 24-årige mand var tiltalt for i december 2021 i Herning med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale at have overfaldet to politibetjente, der var på stedet i tjenstligt anliggende, idet tiltalte, i forbindelse med en igangværende politiforretning, flere gange råbte: ”homoer” ”blå svin” og ”blå mafia” eller lignende til de to betjente.

Tiltalte nægtede forholdet. Tiltalte blev frifundet for at have udtalt ”homoer” og ”blå mafiaer”, men på baggrund af den detaljerede forklaring fra den ene politibetjent, fundet skyldig i at have råbt ”blå svin”. Tiltalte blev på denne baggrund fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 121 ved fornærmelig tiltale overfor politibetjentene.

Tiltalte blev tillige fundet skyldig i besiddelse af en foldekniv. Retten lagde vægt på, at tiltalte gik i byen i sit arbejdstøj uden at tømme dette for værktøj, og at tiltalte var klar over, at han havde kniven i sit arbejdstøj.

Straffen blev fastsat til 7 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om, at tiltalte ikke måtte begå noget strafbart i en prøvetid på 1 år fra endelig dom og vilkår om, at tiltalte inden for en længstetid på 4 måneder skulle udføre samfundstjeneste i 30 timer.

Dommen blev afsagt den 21. juni 2022 og tiltalte modtog dommen.