Gå til sidens indhold

Retten i Herning

11 okt 2023

Retten i Herning

Straffet for voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje af 13-årig dreng

Dom afsagt: 31. august 2023

En 26-årig kvinde fra Struer er idømt 4 måneders betinget fængsel for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af en 13-årig dreng på forskellige adresser i Herning og Holstebro kommuner og blufærdighedskrænkelse over for samme i 2021 og 2022.

Sagsnummer: 99-834/2023

Den nu 26-årige kvinde var på tidspunktet for overgrebene ansat på en døgninstitution for børn og unge og havde i den forbindelse opbygget en relation til den 13-årige dreng.

Retten fandt kvinden skyldig i i perioden fra ca. den 1. marts 2022 til ca. den 31. maj 2022, adskillige gange at have befølt og onaneret drengens penis til udløsning, ligesom hun adskillige gange havde formået drengen til at indføre sine fingre i hendes skede, hvorefter han bevægede disse frem og tilbage, indtil kvinden fik orgasme. Hun blev endvidere fundet skyldig i på et ukendt tidspunkt i vinteren 2021/2022 at have formået drengen til at røre ved hendes bryster, ligesom hun på et ukendt tidspunkt i sommeren 2022 indførte en vibrator i sin skede, hvorefter hun formåede drengen til at styre vibratoren via en fjernbetjening, indtil hun fik orgasme.

Hun blev dømt for overtrædelse af straffelovens § 216, stk. 2, 2. pkt., jf. § 225, og § 219, nr. 3, jf. § 225, voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af et barn under 15 år, og § 232, stk. 1, 2. led, blufærdighedskrænkelse.

Kvinden havde erkendt sig skyldig i en mindre del af forholdet, men i øvrigt nægtet sig skyldig. Under hensyn til forurettede drengs alder blev hans forklaring, der var afgivet via video, afspillet i retten under lukkede døre.

Retten lagde vægt på drengens forklaring om det passerede, som understøttedes til dels af kvindens egen forklaring og af detaljer fra vidneforklaringerne fra drengens mor og kvindens veninde samt skriftlig dokumentation i sagen.  På den baggrund nåede retten frem til, at kvinden var skyldig i hele den rejste tiltale.

Straffen blev fastsat til fængsel i 4 måneder. Under hensyn til at kvinden var ustraffet, og at hun havde gode personlige forhold, blev straffen gjort betinget. Endvidere blev hun frakendt retten til at udøve arbejde som pædagogvikar og andet arbejde på hjem for institutionsanbragte børn og unge under 18 år samt frakendt retten til på anden måde erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i 2 år fra endelig dom. 

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 31. august 2023.