Gå til sidens indhold

Retten i Herning

24 nov 2023

Retten i Herning

Forvaring og udvisning for voldtægt

Forvaring og udvisning for voldtægt, anden alvorlig seksualforbrydelse, mishandling, grov vold, tvang, trusler og langvarig frihedsberøvelse samt vanvidskørsel.

Dom afsagt den 24. november 2023

En udenlandsk mand på 32 år blev fundet skyldig i voldtægt, anden alvorlig seksualforbrydelse, mishandling, grov vold, tvang, trusler og langvarig frihedsberøvelse overfor sin kvindelige kæreste samt vanvids­kørsel i en stjålet bil og andre forhold.

Manden blev idømt forvaring og udvist med et indrejseforbud for bestandigt.

Manden blev fundet skyldig i over en længere periode at have udsat sin kæreste for talrige overgreb af forskellig art på adresser i Skjern, Hjørring og Skarrild samt andre steder. Manden kunne alene tilstå at have slået sin kæreste ved én lejlighed og i at have stjålet en bil. Manden nægtede sig i øvrigt stort set skyldig i sagens øvrige forhold.

Retten lagde ved bevisvurderingen vægt på forklaringer afgivet af kvinden, hendes familie, veninde og arbejdsgiver samt fra politiassistenter. Retten lagde endvidere vægt på korrespondancer ført mellem de involverede og andre dokumenter i sagen.

Manden var tidligere straffet mange gange, herunder for personfarlig kriminalitet, og havde afsonet frihedsstraf af en samlet varighed på over 8½ år.

Manden blev straffet med forvaring efter straffelovens § 70, stk. 2, og udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandigt.

Herudover blev manden dømt til at betale kvinden 435.489,27 kr. i erstatning, herunder 200.000 kr. i godtgørelse for krænkelsen af hende.

Manden ankede dommen til Vestre Landsret med påstand om frifindelse i det ikke erkendte omfang og i øvrigt til formildelse.

Der henvises til rettens j.nr. SS 2354/2023