Gå til sidens indhold

Retten i Herning

17 mar 2023

Retten i Herning

Mand straffet med fængsel i 5 år for bl.a. flere tilfælde af voldtægt m.v.

Dom afsagt: 17. marts 2023

33-årig mand fra Herning straffet med fængsel i 5 år for bl.a. flere tilfælde af voldtægt og psykisk vold

En 33-årig mand blev i en nævningesag ved Retten i Herning fundet skyldig i en række strafbare forhold begået mod 2 kvinder.

Den ene kvinde havde den 33-årige i perioder været kæreste med fra slutningen af 2014 til 2022, og han havde et barn med kvinden. Manden blev dømt for i 3 tilfælde at have voldtaget kvinden. Den første voldtægt fandt sted på deres fælles bopæl i 2015. Den næste voldtægt fandt sted på kvindens bopæl i 2020 og den sidste samme sted i 2022. Ud over at have voldtaget kvinden flere gange, begik tiltalte flere gange vold mod kvinden, ligesom han i en række tilfælde truede kvinden. Herudover blev tiltalte dømt for i en periode at have begået psykisk vold mod kvinden. Tiltalte blev i den sammenhæng dømt for i en periode at have udsat kvinden for bl.a. nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd, der var egnet til utilbørligt at styre hende, hvilket havde haft den følge, at kvinden var blevet sygemeldt med PTSD og angst.

Den anden kvinde havde manden været kæreste med fra november 2020 til oktober 2021. Han blev dømt for vold og trusler mod kvinden samt for i en periode at have begået psykisk vold mod kvinden med den følge, at hun havde PTSD-symptomer og svær angst.

Den 33-årige blev straffet med fængsel i 5 år. Retten lagde ved udmålingen af straffen særlig vægt på, at manden havde begået voldtægt, vold og trusler flere gange samt psykisk vold.

Manden blev også dømt til at betale kvinderne erstatning.

Den 32-årige blev anholdt den 27. marts 2022 og har været varetægtsfængslet siden.

Den 32-årige ankede dommen til Vestre Landsret med påstand om frifindelse.

Sagen har rettens j.nr. 3326/2022