Gå til sidens indhold

Retten i Herning

12 jan 2024

Retten i Herning

4 år og 6 måneders fængsel for blandt andet voldtægt af biologisk datter

Dom afsagt: 12. januar 2024

41-årig mand fundet skyldig i voldtægt og forsøg på voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse over for biologisk datter som på gerningstidspunktet var 9-10 år.

Dom afsagt af nævningeting den 12. januar 2024.

Den 12. august 2021 betroede den 41-årige mands datter sig over for en pædagog, at hun havde været udsat for seksuelle krænkelse af sin far.

Den 41-årige mand nægtede sig skyldig i alle anklagerne.

Efter datterens detaljerede og meget troværdige forklaring, der var afgivet på video, fandt retten tiltalte skyldig i, at han adskillige gange befølte hende på brysterne og i skridtet, såvel indenfor som udenfor tøjet, adskillige gange udsatte hende for oralsex, i hvert fald en gang havde haft et fuldbyrdet samleje med datteren, hvor hun sov og var påvirket af tramadol og derfor ude af stand til at modsætte sig og i hvert fald én gang herudover at have forsøgt på at opnå samleje med datteren. 

Han blev frifundet for besiddelse af noget børnepornografisk materiale, da retten fandt, at forholdet var forældet.

Straffen blev fastsat til fængsel i 4 år og 6 måneder. Retten lagde ved straffastsættelsen vægt på forholdets omfang og karakter. Retten fandt ikke, at der var grundlag for at pålægge den dømte et besøgs- og boligforbud.

Han blev samtidig dømt til at betale en godtgørelse på 125.000 kr. til datteren for tort.

Tiltalte valgte at anke dommen.

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 12. januar 2024.

Der henvises til rettens j. nr. SS 1872/2023