Gå til sidens indhold

Retten i Herning

05 feb 2024

Retten i Herning

Dom i nævningesag - voldtægt m.v.

Dom afsagt: 5. februar 2024

37-årig mand blev under en nævningeretssag dømt blandt andet for at have voldtaget og haft andet seksuelt forhold end samleje med en 27-årig kvinde på en adresse i Hemmet

En 37-årig mand var tiltalt for en nat i april måned 2021 at have haft samleje og andet seksuelt forhold end samleje med en nu 27-årig kvinde på en adresse i Hemmet. Manden havde tidligere på aftenen efter aftale hentet kvinden, som han tidligere havde været kæreste med, på hendes bopæl på Als. De kørte op til et par i Hemmet, som var bekendte af manden. Manden og kvinden skulle sove i samme værelse og var en times tid efter ankomsten gået seng. Kvinden lå på maven iført trusser og top, da manden trak hendes underbukser en smule ned og stak i hvert fald en finger op i hendes skede, hvorefter hun forsøgte at trække sig væk fra ham. Manden trak herefter hendes trusser af samtidig med, at hun på maven lå og talte i mobiltelefon. Herefter spredte manden hendes ben og lagde sig oven på hende, hvorefter han uden hendes samtykke stak sin penis ind i hendes skede og havde samleje med hende. Kort efter kontaktede kvinden et familiemedlem og oplyste, at hun var blevet voldtaget, ligesom hun anmeldte forholdet til politiet. Retten fandt det bevist, at manden havde stukket sin finger ind i kvindens skede og haft samleje med hende, uden at han havde sikret sig hendes samtykke, og at han derfor var skyldig i voldtægt ved samleje og andet seksuelt forhold end samleje. Retten fandt det ikke bevist, at manden havde anvendt vold eller tvang overfor kvinden og heller ikke, at han havde fastholdt hende. Manden var med de bemærkninger skyldig i overtrædelse af straffelovens § 216, stk. 1, og § 225, jf. § 216, stk. 1.

Manden blev desuden fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1, jf. til dels § 21, stk. 1, grov vold, ved i maj måned 2021 at have kastet en metaldørstopper ind i ryggen på en nu 32-årig kvinde og forsøg på grov vold ved at have forsøgt at ramme en nu 40-årig mand med dørstopperen. Under et skænderi i en trappeopgang i Ørnhøj kastede manden dørstopperen imod den 40-årig mand. Den 40-årig mand nåede at komme ud ad en dør og blev derfor ikke ramt. I stedet ramte dørstopperen kvinden, som stod i opgangen, på ryggen med bl.a. den følge, at hun bøjede et ribben. Retten dømte manden for forsøg på grov vold ved at have forsøgt at kaste dørstopperen mod den 40-årig mand. Retten anførte desuden, at manden vidste, at kvinden befandt sig i trappeopgangen, og at han ved at kaste med dørstopperen måtte indse muligheden for, at han ville ramme hende, og at han accepterede den risiko.

Manden blev desuden dømt for overtrædelse af straffelovens § 244, vold, ved i juni måned 2021 på en ejendom udenfor Stoholm at have skubbet en nu 25-årig kvinde hårdt i brystet med den følge, at hun faldt ned i en sofa og pådrog sig smerter i lænden, samt overtrædelse af straffelovens § 235, stk. 2, jf. § 21, stk. 1, forsøg på besiddelse af børnepornografisk materiale og § 232, stk. 1, blufærdighedskrænkelse, ved via det sociale medie Facebook Messenger i juli måned 2021 at have sendt talrige beskeder til en dengang 13-årig pige og forsøgt at formå hende til at mødes med ham med henblik på at tage nøgenbilleder, hvilket imidlertid mislykkedes.

Manden blev dømt til anbringelse i en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Tiltalte ankede dommen til Vestre Landsret.

Sagen har rettens j.nr. SS 99-2429/2023