Gå til sidens indhold

Retten i Herning

19 feb 2024

Retten i Herning

Foranstaltningsdom uden længste tid for trusler imod købmand i Rema 1000

Dom afsagt: 31. januar 2024

21-årig mand fundet skyldig i trusler ved over for en butiksansat i Rema 1000 at have udtalt sig på en sådan måde, at der hos butiksassistenten var alvorlig frygt for butikkens købmands liv

Sagsnummer: 99-2500/2023

Sagen kort fortalt

Den 21-årige mand var tiltalt for trusler efter straffelovens § 266 ved overfor en kvindelige butiksassistent i Rema 1000 i Nørre-Snede at have udtalt, at hun skulle hilse købmanden og sige, at han ville pløkke hovedet af købmanden, når han så ham.

Manden har under sagen erkendt sig skyldig. Han har forklaret, at han var blevet vred over, at han ikke kunne få lov til at hæve over beløbet, da han forsøgte at hæve 500 kroner, som skulle bruges på at købe hash. Han følte at købmanden var lidt efter ham, så han havde udtalt det angivne. Han fortrød efterfølgende sine udtalelser.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at manden var skyldig i trusler, da han efter egen og butiksassistentens forklaring havde udtrykt sig på en måde, som var egnet til at fremkalde alvorlig frygt for købmandens liv, helbred eller velfærd.

Den 21-årige mand blev derfor fundet skyldig i trusler efter straffelovens § 266. Retten fandt, at manden var omfattet af personkredsen i straffelovens § 16, stk. 2 og derfor undtaget fra ordinær strafbarhed.

Manden blev derfor dømt til tilsyn af kommunen, hvor tilsynsmyndigheden kan træffe bestemmelse om anbringelse på institution for personer med vidtgående psykisk handicap, og herunder lægelig ledet misbrugsbehandling.

Manden valgte ikke at anke dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 31. januar 2024.