Gå til sidens indhold

Retten i Herning

06 jun 2024

Retten i Herning

Dom til fængsel i 3 ½ år i nævningesag for voldtægt begået i 2023.

Dom afsagt: 6. juni 2024

En 25-årig mand fundet skyldig i voldtægt af 30-årig kvinde fra Brande, begået i kvindens hjem.

Sagsnummer: 3684/2023

Sagen kort fortalt

Retten i Herning har den 6. juni 2024 afsagt dom om fængsel i 3 ½ år i nævningesag, hvor en nu 25-årig mand var tiltalt for, at han den 29. april 2023 voldtog en nu 30-årig kvinde i kvindens hjem i Brande, idet tiltalte bl.a. trak en hætte ned over hovedet på kvinden og ved fastholdelse tiltvang sig samleje, ligesom tiltalte efterfølgende udsatte kvinden for vold i form af kvælertag, slag og skub. Tiltalte og kvinden, der havde mødt hinanden 3-4 uger tidligere på en datingapp, havde været sammen siden den 27. april 2023, og havde i den mellemliggende periode haft samtykkebaseret sex, og også opholdt sig på en bar i Brande og i tiltaltes bolig i Holstebro, herunder sammen med yderligere to personer, der afgav vidneforklaring i sagen.

Tiltalen var for voldtægt efter straffelovens § 216, stk. 1, og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens § 245, stk. 1.

Tiltalte nægtede sig skyldig.

Dommens resultat

Alle nævninger og dommere stemte for at dømme tiltalte i overensstemmelse med tiltalen, dog således at volden skulle henføres under voldsbestemmelsen i straffelovens § 244, stk. 1. Tiltalte blev således fundet skyldig i voldtægt og vold.

Nævningerne og dommerne lagde vægt på, at kvinden havde afgivet en sammenhængende og troværdig forklaring, der blev understøttet af, at kvinden straks anmeldte forholdet, fire vidneforklaringer, en personundersøgelse og billeder af kvinden og hendes hjem.  

Tiltalte var løsladt fra en tidligere dom for voldtægt 1½ år før forholdet blev begået.

Der blev afgivet 10 stemmer for at idømme tiltalte fængsel i 3 ½ år og 2 stemmer for at idømme tiltalte forvaring.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 6. juni 2024.