Gå til sidens indhold

Retten i Herning

27 aug 2024

Retten i Herning

30 dages fængsel til fodboldtilhænger for vold mod kontrollør

Dom afsagt: 26. august 2024

Fodboldtilhænger straffet med 30 dages fængsel for vold mod kontrollør efter kamp på MCH Arena.

Sagsnummer: SS 99-1316/2024

Sagen kort fortalt

Efter en kamp mellem FC Midtjylland og FC København den 1. marts 2024, som FC Midtjylland vandt 2 – 0, opstod der efterfølgende tumult blandt fansene fra FC København ved busserne kort før, at de skulle tilbage mod København. To af de medrejsende kontrollører løb til stedet for at skabe ro om situationen. Da de nåede frem og begyndte at skille fansene ad, gav den 44-årig den ene kontrollør et slag med flad hånd i ansigtet og skubbede til den anden kontrollør. Under retssagen oplyste den 44-årig, at han havde drukket meget i både bussen fra København og på stadion, og at han ingen erindring havde om forløbet.

Dommens resultat

Den 44-årig blev ved dom afsagt den 26. august 2024 af Retten i Herning straffet med 30 dages ubetinget fængsel. Retten lagde som en strafskærpende omstændighed vægt på, at tiltalte havde begået vold imod 2 kontrollører, som alene havde til formål at passe deres arbejde, og i formildende retning at slagene ikke havde været hårde, og at ingen af kontrollørerne var blevet påført skade.

Netop fordi der var tale om vold begået overfor en person, som i kraft af sit arbejde, er særligt udsat for vold, var der ikke grundlag for at gøre straffen betinget.

Den 44-årig modtog dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 26. august 2024