Gå til sidens indhold

Retten i Herning

19 sep. 2024

Retten i Herning

Fængsel og udvisning for narkokriminalitet

Dom afsagt: 19. september 2024

Fire mænd blev hver idømt fængsel i 8 år og udvist for narkokriminalitet. En kvinde blev idømt fængsel i 5 år og udvist for medvirken hertil.

Der henvises til rettens j.nr. SS 2631/2023

Fire udenlandske mænd på mellem 30 og 36 år blev hver idømt fængsel i 8 år og udvist med et indrejseforbud for bestandig for narkotikakriminalitet. En udenlandsk kvinde på 35 år blev idømt fængsel i 5 år og udvist med et indrejseforbud for bestandig for medvirken til en del af kriminaliteten.

Mændene blev blandt andet fundet skyldig i ved i forening i perioden fra juni 2022 til den 9. december 2022 i Ikast og Herning området samt ved Udrejsecenter Kærshovedgård at have modtaget, besiddet, forarbejdet og videreoverdraget særligt farligt narkotika i form af ikke under 4 kilo kokain og/eller heroin til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag.

Mændene blev endvidere fundet skyldig i ved i forening den 7. december 2022 forud for kl. 17.30 i et skovstykke i Ikast med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag at have været i besiddelse af 3,1 kg. heroin. Kvinden blev fundet skyldig i medvirken hertil. Kvindens medvirken bestod i, at hun var chauffør for den ene af mændene i forbindelse med hans håndtering af heroinen den pågældende dag.

Retten lagde ved bevisvurderingen blandt andet vægt på indholdet af aflyttede telefonsamtaler mellem mændene og andre, sagens dokumenter og forklaringer fra polititjenestemænd.

De tiltalte ankede dommen til Vestre Landsret med påstand om frifindelse i det ikke erkendte omfang.

Dom afsagt den 19. september 2024