Gå til sidens indhold

Retten i Herning

13 sep. 2024

Retten i Herning

Biljagt straffet med fængsel i 80 dage

Dom afsagt: 29. august 2024

23-årig mand idømt 80 dages fængsel, bøde og førerretsfrakendelse i 10 år for en række færdselsforseelser, herunder tre vanvidskørsler, de fleste begået under en biljagt den 22. maj 2023 i Silkeborg.

Sagsnummer: 3600/2023

Biljagten indledtes med, at manden undlod at stanse for politiet. Det viste sig, at han kørte med kokain i blodet over bagatelgrænsen, og derudover overtrådte han færdselsloven gentagne gange under biljagten, blandt andet da han kørte over for rødt lys, overskred hastighedsgrænsen med over 100 % tre gange og med over 60 % tre gange og overskred spærrelinjen over en strækning på ca. 40 meter i forbindelse med en overhaling.

Manden havde i øvrigt ingen førerret og var i besiddelse af ca. 100 gram hash og 40 stk. Tramadol tabletter med henblik på videreoverdragelse.

Manden var tiltalt og blev dømt for i alt 17 færdselsforseelser begået under biljagten, som blev optaget på video.

Manden blev desuden dømt for en række andre færdselsforseelser begået på andre tidspunkter i blandt andet Herning, herunder kørsel med narko i blodet.

Manden erkendte sig skyldig i forholdene relateret til biljagten og i de fleste øvrige forhold.

Straffen blev fastsat til 80 dages ubetinget fængsel, en bøde på 60.000 kr. og frakendelse af førerretten i 10 år fra endelig dom. Manden fik desuden konfiskeret bil, hash og Tramadol tabletter og blev pålagt at betale sagens omkostninger.

Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at tiltalte havde gjort sig skyldig i tre førstegangstilfælde af vanvidskørsel, to andengangstilfælde af narkokørsel og besiddelse af 100,87 gram hash samt 40 stk. Tramadol tabletter med henblik på videreoverdragelse.

Manden modtog dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 29. august 2024