Gå til sidens indhold

Retten i Kolding

16 dec 2022

Retten i Kolding

7 års fængsel for voldtægt af datter

38-årig mand fra Fredericia idømt 7 års fængsel for bl.a. gentagne voldtægter over for sin datter igennem en længere periode efter datteren var fyldt 12 år og frem til april 2022. 

38-årig mand fra Fredericia idømt 7 års fængsel for bl.a. gentagne voldtægter over for sin datter igennem en længere periode efter datteren var fyldt 12 år og frem til april 2022. 

 

Sagsnummer: Straffesag 6945/2022

 

Sagen kort fortalt

Manden var tiltalt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om voldtægt og andet seksuelt forhold ved tvang og uden samtykke samt under udnyttelse af sin fysiske og psykiske overlegenhed, ved i perioden fra primo 2019 til april 2022 på sin bopæl i Fredericia, adskillige gange, herunder ugentligt, at have begået seksuelle overgreb på sin biologiske datter, til dels mens hun var under 12 år.

Tiltalte nægtede sig skyldig.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist at tiltalte den 19. april 2022 om aftenen, uden datterens samtykke, under udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed og under tvang, indførte sine fingre i datterens skede og havde vaginalt samleje med hende, ligesom tiltalte havde sædafgang på datterens mave.

Desuden fandt retten det bevist, at tiltalte i en længere periode efter datteren var fyldt 12 år, og frem til den 19. april 2022, uden datterens samtykke, under udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed og under anvendelse af trusler om seksuel vold i form af analt samleje, adskillige gange, herunder ugentligt, formåede at få datteren til at sutte på sit lem til sædafgang, og havde vaginalt samleje med datteren, flere gange havde befølte og slikkede datteren på brysterne og bad hende om at tisse på sig, og i hvert fald én gang slikkede datteren i kønsdelen og tissede hende i munden, ligesom tiltalte i en kortere periode op til den 19. april 2022 adskillige gange uden datterens samtykke og under udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed havde analt samleje med hende.

Retten fandt det derimod ikke bevist at overgrebene havde fundet sted før pigen var fyldt 12 år.

Anklageren krævede tiltalte idømt en straf på fængsel i 8 år.

Straffen blev fastsat til fængsel i 7 år.

Desuden blev tiltalte dømt til at betale en godtgørelse for tort på 150.000 kr. til datteren.

Sagen var en nævningesag, og de tre dommere og seks nævninger var enige om dommens resultat.

Tiltalte vil inden for 14 dage beslutte, om dommen skal ankes.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Kolding den 16. december 2022.