Gå til sidens indhold

Retten i Svendborg

27 okt 2023

Retten i Svendborg

Anbringelse på psykiatrisk afdeling for voldtægtsforsøg

Dom afsagt: 27. oktober 2023

26-årig mand fra Svendborg er i dag fundet skyldig i to voldtægtsforsøg begået mod en fremmed pige og en fremmed kvinde i deres eget hjem i Svendborg i juni 2022, samt i seksuelt misbrug af en 13-årig pige

Sagen kort fortalt

En 26- årig mand fra Svendborg er i dag af en enig domsmandsret dømt for ved to lejligheder med 5 dages mellemrum at have forsøgt at voldtage en 16-årig pige og en 49-årig kvinde, der begge sov i deres eget hjem. Forholdene blev begået i starten af juni 2022 i Svendborg. Den 49-årige kvinde blev ved overfaldet udsat for omfattende vold blandt andet ved et livsfarligt halsgreb.

Den 26-årige mand er endvidere dømt for seksuelt misbrug af en 13-årig pige i mandens egen lejlighed i august 2021, samt i blufærdighedskrænkelse af en 14-årig pige begået i april 2022 via facebook.

Den 26-årige mand har under sagen nægtet at have forsøgt at voldtage den 49-årige kvinde og den 16-årige pige, men har erkendt seksuelt misbrug af den 13-årige pige og blufærdighedskrænkelse af den 14-årige pige.

Retten frifandt i et yderligere forhold vedrørende voldtægt af en anden 16-årig pige, idet retten ikke fandt det bevist, at tiltalte måtte vide, at pigen ikke ønskede at have samleje med ham.

Anklagerens påstand var dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, hvilket retten fulgte.

Derudover blev den 26-årige mand idømt bolig-, besøgs- og kontaktforbud i forhold til børn under 18 år, samt dømt til at betale godtgørelse til 3 af de forurettede.

Sagen var rejst som en nævningesag, men da nævninger var fravalgt, blev sagen fremmet ved retten som en domsmandssag.

Dommerne var enige om dommens resultat.

Tiltalte modtog dommen.

Den 26-årige mand blev anholdt af Fyns Politi den 9. juni 2022 og har været varetægtsfængslet siden. Han blev fortsat fængslet efter domsafsigelsen.

Sagsnummer: 1088/2023

Kontaktinformation til parternes repræsentanter

Forsvarer: Advokat Thomas Hess Petersen.

Anklager: Senioranklager Peter Nygaard-Hansen, Fyns Politi.