Gå til sidens indhold

Retten i Svendborg

05 mar 2024

Retten i Svendborg

Dømt for drab på sin mor

Dom afsagt: 5. marts 2024

Retten i Svendborg har den 5. marts 2024 under en domsmandssag dømt en 43-årig mand til anbringelse på psykiatrisk afdeling

Sagsnummer: R5-2833/2023

Den 43-årige mand var tiltalt for manddrab efter straffelovens § 237, ved den 22. juli 2023 at have dræbt sin mor ved at have stukket hende to gange i halsen med en kniv. Episoden fandt sted på morens bopæl i Årslev på Fyn. Tiltalte ringede selv 112, hvorefter ambulance og politi kom ud på adressen, hvor tiltalte blev anholdt. Tiltalte havde - efter at have stukket sin mor i halsen - også stukket sig selv i halsen med en kniv. Tiltalte blev fremstillet i grundlovsforhør den 23. juli 2023. Under grundlovsforhøret nægtede tiltalte sig skyldig og forklarede bl.a., at hans mor ved at fjernstyre ham fik ham til at føre kniven.

På baggrund af tiltaltes egen forklaring, alarmopkaldet til 112 og obduktionserklæringen fandt retten det bevist, at tiltalte begik drabet. Tiltalte, der er diagnosticeret med skizofreni, blev dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af længstetid i medfør af straffelovens § 16, stk. 1, jf. § 68, hvilket var i overensstemmelserne med vurderingen i en mentalerklæring og en udtalelse fra Retslægerådet. 

Tiltalte ønskede ikke at anke dommen og accepterede en fortsat varetægtsfængsling efter domsafsigelsen.