Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

22 dec 2022

Vestre Landsret

12 års fængsel for knivdrab

Fængsel i 12 år for drab på tidligere samlever og frifindelse for grov vold mod datter

Tiltalte, en nu 39-årig mand fra Eritrea, var tiltalt for med adskillige knivstik at have dræbt sin tidligere samlever under overværelse af parrets to mindreårige børn. Han var endvidere tiltalt for grov vold ved – i forbindelse med drabet – at have stukket det ene barn med kniven.

Tiltalte erkendte at have stukket sin tidligere samlever, men nægtede at have haft til hensigt at dræbe hende. Han erkendte også at have ramt barnet med kniven, men nægtede at have haft forsæt hertil.

Ved landsrettens dom af 22. december 2022 blev tiltalte fundet skyldig i drabet, men frifundet for grov vold, da det ikke var bevist, at han havde haft forsæt til at ramme barnet med kniven.

Landsretten fastsatte straffen til fængsel i 12 år, og tiltalte blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Byretten var nået til samme resultat, idet tiltalte dog i byretten var fundet skyldig i begge forhold.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummeret. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.