Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

18 jan 2023

Vestre Landsret

Frifundet for forsøg på manddrab ved at have planlagt skoleskyderier

V.L. S-0335-22

Tiltalte, en nu 28-årig mand, er ved landsrettens dom af 18. januar 2023 frifundet for forsøg på manddrab ved at have planlagt et eller flere skyderier på en eller flere bestemte skoler. Landsretten fandt det bevist, at tiltalte havde planlagt at begå skoleskyderier, men det var ikke bevist, at tiltalte havde opretholdt sit forsæt hertil, og tiltalte kunne derfor ikke straffes for forsøg på manddrab. Landsretten henviste til straffelovens § 22 om frivillig tilbagetræden fra forsøg.

Tiltalte blev fundet skyldig i flere overtrædelser af våbenlovgivningen og idømt en behandlingsdom.

Ved byrettens dom blev tiltalte fundet skyldig i bl.a. forsøg på manddrab.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummeret. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.